follow us on facebook

? reMIXstudio

//www.wzzhnw.com.cn/files/gimgs/th-102_guilin hotel 00.jpg
1 / 11 physical model 實體模型


guilin hotel | 桂林酒店

Year | 年份: 2013
Location | 地點 : Guilin, Guangxi, China | 中國,廣西,桂林
Status | 狀態: under construction | 在建

Type | 類型: renovation | 改造
Program | 功能: hotel | 酒店
Size | 規模: 10,000 sqm | 10,000 平米
Client | 業主: guilinren group | 桂林市桂林人集團發展有限公司

Team | 團隊: Chen Chen (陳忱), Federico Ruberto, Nicola Saladino, Maria Francesca Di Alessandro, Xue Yang (薛揚), Li Jing (李菁), Aniruddha Mukherjee, Liu Dong (劉動)

 
//www.wzzhnw.com.cn/files/gimgs/th-102_guilin hotel 01_v2.jpg
2 / 11 existing structure 現狀結構


This renovation project aims to transform a large empty building, originally planned to host several restaurants, into a boutique hotel with 100 bedrooms and several public services.
The new program imposed important modifications to the facade, the creation of a swimming pool that occupies a large part of the courtyard and the addition of new volumes on the higher levels.

這是一個建筑改造項目。原有空置多年的混凝土結構通過全新的設計,將成為一個百間客房規模的酒店商業綜合體。
為滿足新的使用功能要求,原建筑立面及內部結構都須局部調整:首層庭院空間的泳池及分布在不同高度的加建體量使得原本就凌亂的建筑空間更顯凌亂。

 
//www.wzzhnw.com.cn/files/gimgs/th-102_guilin hotel 02_v2.jpg
3 / 11 new volumes and fa?ade development 加建體量與立面研究


These punctual interventions unfortunately increased the original volumetric fragmentation of the structure. The construction of a layer of blades that partially wraps the old fa?ade and bends into a fluid continuous roof creates a coherent envelope and a totally new identity for the building.

我們的策略是建造輕質結構百葉系統形成一層半透的表皮以整合復雜的體量元素,使新舊建筑成為一個統一的整體,賦予原有建筑嶄新的形象。

 
//www.wzzhnw.com.cn/files/gimgs/th-102_guilin hotel 03_v2.jpg
4 / 11 landscape layers 景觀層次


The blades also provide shading, while allowing natural ventilation for the rooms and the higher terraces, responding to the characteristics of the tropical climate of Guilin. Furthermore, the interstitial space between the fa?ade and the new skin gave the opportunity to create a series of public and private terraces with good views towards the amazing landscape of the region.

這個百葉層同時具備調節微氣候的功能。它在遮陽的同時允許建筑的自然通風,適應桂林亞熱帶氣候日照強烈的特點。同時,舊有立面與新表皮之間的半圍合空間,形成半公共半私密的空間體驗, 也為這一區域注入新的景觀活力元素。

 
//www.wzzhnw.com.cn/files/gimgs/th-102_guilin hotel 04.jpg
5 / 11 top view 總圖
 
//www.wzzhnw.com.cn/files/gimgs/th-102_guilin hotel 05b.jpg
6 / 11 site sections 場地剖面
 
//www.wzzhnw.com.cn/files/gimgs/th-102_guilin hotel 06_v2.jpg
7 / 11 fa?ade system 立面系統
 
//www.wzzhnw.com.cn/files/gimgs/th-102_guilin hotel 07_v2.jpg
8 / 11 view from the roof terrace 屋頂露臺視角
 
//www.wzzhnw.com.cn/files/gimgs/th-102_guilin hotel 08_v2.jpg
9 / 11 view from the landscape 景觀視角
 
//www.wzzhnw.com.cn/files/gimgs/th-102_guilin hotel 10.jpg
10 / 11 fa?ade study 立面研究
 
//www.wzzhnw.com.cn/files/gimgs/th-102_guilin hotel 09.jpg
11 / 11 planting study 種植研究